sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Elvanse päivä 8

Eilen nousi annostus 60 mg:aan. Pikkasen vapisuttava kokemus mutta ilokseni huomasin että verenpaine ja pulssi pysyivät silti ihan hyvissä lukemissa. Aamupaineet oli 131/85. Vapisuttaa alkoi n. 2 tuntia lääkkeen otosta, muistaakseni meni eilenkin ohi muutamassa tunnissa kun muistin litkiä vettä litratolkulla. Kamalan ärtynyt olen edelleen, rähjään perheelle  pienimmästäkin syystä eikä kärsivällisyyttä ole juuri ollenkaan.

sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Elvanse päivä 2

Toinen päivä ja kaikki hyvin. Nappasin lääkkeet aamupuuron kera eikä mitään ongelmaa havaittavissa. Iltapäivällä, n. 6 tunnin kuluttua huomaa että vauhti alkaa hiipua mutta ei tule huonoa oloa kuten metyylifenidraatin kanssa.

Mitään muuta sivaria en ole havainnut kuin ärtyneisyyden, mikä tuli Medikinetin ja Concertankin kanssa. Mä niin toivon että tämä olisi ohimenevää. Eikä tulisi mitään muuta haittaavaa.

lauantai 26. syyskuuta 2015

Elvanse, päivä 1

Aamulla sen nappasin, ensimmäisen söpön pienen vaaleanpunavalkoisen Elvanse-kapselin. Eilen
tarkistin verenpaineen joka oli 129 / 78 ja p76, tosi upeasti laskenut sen jälkeen kun lopetin Stratteran ja Voxran. Laittelen vähän muistiin tuntemuksia näiltä ensimmäisiltä päiviltä, jokaisen päivän omana postauksenaan.

Lauantai

  • 8.30 otin kapselin ja söin aamupalaa; rahkajugurtti, 2 pikkurieskaa ja4 dl kuppi pikakahvia maidolla ja makeutusaineella
  • 9.30 hiukkasen huippaava olo, flegmaattisuus katosi, innostuin siivoamaan tyttöjen vaatekaappia, laitoin myyntiin pari kirppistavaraa jotka on odotelleet myyntiin pääsyä muutaman kuukauden,  ja lapsen pyytäessä ryntäsin innoissani pelamaan Cars-monopolia
  • 10.44 hyperi olo. Suu käy ja tekisin kymmentä asiaa yhtä aikaa.
  • 13.22 Lasten vaatekaapit siivottu, lisää kamaa laitettu kirpulle, paikkoja järjestelty
    • RR 140 / 82 p82
  • Iltapäivällä tuntui kuin joku olis napannut kaikki virrat pois. Lääkkeen vaikutus kai hiipui, vaikka sen olis kuuulemma pitänyt kestää 10 - 13 tuntia. Tää tapahtui siis n. 8 tuntia lääkkeen otosta.
Mitään ihmeempiä sivuvaikutuksia en oo havainnut. Posket vähän poltteli kun kaappeja järjestelin mutta pumppu ei paukuttele hirveää vauhtia, ei hikoiluta eikä muutenkaan ole inha olo. Tuo aiemmin mainittu huimauskin meni ohi nopeasti. Katsotaan mitä huomenna tapahtuu.

perjantai 25. syyskuuta 2015

Taas vaihtuu lääke

Kovasti jo ehdin iloita Stratterasta, toimi hyvin ja vaikka verenpaine ja pulssi olivatkin vähän pystyssä, sen kanssa pystyi elää. Sitten iski se ällöttävin sivari; virtsavaivat eli ponnistusinkontinenssi ja rakon tyhjentämisvaikeudet. Kylläpä oli kuulkaa kiva käydä lenkillä kun joka askeleella lirahteli vaikka oli vessassa käynyt just ennen lähtöä. Vaikka hyödyt olivat valtavat, nuo sivarit kumosivat kuitenkin kaikki hyvät puolet ja ilmoitin lääkärilleni että nyt lähtee lääke vaihtoon. Eipä hän onneksi vastustellut vaan varasi mulle ajan.

Sunnuntaiaamupäivällä rupattelin tohtorini kanssa puolisen tuntia ja kävelin vastaanotolta ulos Elvanse-resepti kourassa. Lääkkeen kävin hakemassa vasta tänään, en uskaltanut aloittaa sitä työpäivänä vaan ajattelin odottaa viikonloppua. Huomenna sitten pitäisi nakata ensimmäinen söötti valkopinkki kapseli naamaan. Inholla odotan sykkeen ja verenpaineen nousua sekä runsasta hikoilua. Mutta jos mitään muuta haittaa ei ilmaannu, pärjännen noiden kanssa. Inhottavaa on toki asiakkaiden kanssa olla kun hiki kaatuu päältä, mutta eipä se auta kun kestää.

Menin ihan omin päin lopettamaan Voxrankin. Olo on ollut varsin seesteinen kun olen alkanut liikkua enemmän ja syödä kunnolla. Saa nähdä onko pahakin virhe, iskeekö masennus nyt uudestaan. Ennenkin oon sen virheen tehnyt että olen lopettanut masennuslääkkeen kun olo on hyvä (vaikka mun hoitajana pitäisi tietää paremmin!) ja eipä siinä ole mennyt kuin parista kk:sta puoleen vuoteen niin jo on taas ollut mieliala pohjamudissa. Olen nimittäin nyt huomannut että olen taas ihan toaaliväsynyt koko ajan ja ruokahalu / ruuan himo on ihan hirveä. Söisin jääkaapista valotkin jos se olisi mahdollista.

Toivon todella että Elvanse helpottaa tuota ylensyömistä, en kestä jos tämä kesän aikana pudonnut paino kipuaa taas takaisin. 12 kilon menetys on jo niin hieno saavutus että en halua tästä taas lihoa. Puhumattakaan siitä että kunto on kohentunut huomattavasti; jaksan jo juosta kokonaista puolitoista kilometriä putkeen ja tehdä etuheilautuksia 18 kg:lla. Mä haluan jatkaa treenaamista!!!


Laitetaas vielä perjantai-illan kevennykseksi tällainen:




torstai 2. heinäkuuta 2015

Hemmetin kesä!

Nyt ois koko perhe lomalla. Ja sen kyllä huomaa. Ei minkäänlaisia rutiineja, muksut haluais vaan pelata kaiket päivät, tai tuijottaa piirrettyjä. Tänään ajattelin lähteä niiden kansaa puistoon ilmaiselle lounaalle, mutta kun isompi sanoi ei niin enhän mä sitten saanut omaakaan hanuria ylös tuolista. Nyt ne sitten vinkuu mun niskassa ja kiusaa toisiaan. Ja mun pinna meinaa palaa ihan just. Mies on kisareissulla ja isompi likka mummolassaan eli ei hetken rauhaa tiedossa ennen ensi viikkoa. Lisäksi on ihan liian kuuma olla ulkona, vasta iltapäivällä alkaa olla siedettävää.

No, se valituksista. Positiivista on että eilen tuli rahaa tilille, saan pari laskua maksettua ja käydään tyttöjen kanssa jäätelöautolla. Saatetaan jopa heittäytyä hurjiksi ja ostaa vähän mansikoita ja kermavaahtoa tuosta lähikaupsta samalla kun piipahdetaan postista pari pakettia. Hienoa on myös se, että isompi tyttö osaa  näköjään kohta kirjoittaakin. Kyllä siitä reipas eskarilainen tulee

Stratterasta sen verran että verenpaineet on edelleen lähes normaalit ja pulssi paukuttaa 85 - 100 välillä. Painokin on pysyny lähes samana, nyt pitää vain yrittää hillitä makeanhimo joka tuli näköjään takaisin kun pakkanen täyttyiä jäätelöllä. Olo on ihan hyvä. Miehen mielestä varsinkin lääkitys on nyt kohdallaan kun makkarissa tehdään muutakin kuin nukutaan.

tiistai 26. toukokuuta 2015

Käytiin eskarissa

Tänään oli esikon eskariintutustumispäivä. Hirveä hässäkää aamulla, vaikka mielestäni ajoissa
heräsin, herätin ja syötin. Olin itse niin hermostunut varmasta myöhästymisestä, että karjaisin autossa pienemmälle joka narisi ja nirisi jostain ihan olemattomasta (ikkuna olisi pitänys saada auki). Sitten tuli paha mieli kun pikkuinen sieltä takaa takin suojista kuiskasi "anteeks äiti". Pyysin toki anteeksi minäkin ja selitin että äiti on vähän hermostunut kun me ollaan myöhässä mutta ei silti saisi karjua. Tavallista vähemmän olen kyllä nykyään hermostunut, todella positiivista!

Mulla taitaa tulla nyt 4 viikkoa Stratteraa täyteen. Tähän asti oon ollut varma että kuolen ihan just hirveisiin rytmihäiriöhin tai takykardiaan, pulssi kun on levossa paukutellut sellaista 90 - 130 ja verenpaineet olleet koholla. Eilen aamulla kuitenkin mittasin melkein normaalin pulssin (86) ja paineetkin olivat normitasolla. Nukuttuakin olen saanut paremmin kun lääkkeen siirsin takaisin aamuun. Jospa tämä tästä.

Positiivistakin on jo havaittavissa. Kunnon perheenäidin tapaan tuon tullessani ja vien mennessäni. Jos huomaan jonkun tekemistä odottavan jutun, teen sen enkä kävele ohi ajatellen että sitten kohta. Ainoastaan koneella tai telkkarin ääressä jumitan yhtä tehokkaasti kuin ennenkin. Mietin, pitäisikö sanoa miehelle että pistää netin poikki kun lähtee aamulla töihin, ja kytkee taas kun tulee kotiin. Ei vois surffailla tai katsoa Doctor Whota.

tiistai 19. toukokuuta 2015

Oisko se nyt jo kesä

Ihana ilma tänään! Lapsilla oli päiväkodin kevätjuhlat ja me hieman jännättiin onko samanlainen sadekeli kuin eilenkin. Juhlat oliva tnimittäin ulkona. Kaunista oli kuitenkin, aurinko paistoi ja lämmintä oli reilut toistakymmentä astetta. Hyvin tarkeni syödä jäätelöä ulkoassa perinneleikkien jälkeen.

Huomenna tulee neljä viikkoa Stratteran aloituksesta. Edelleenkään ei ole mitään erityisiä positiivisia vaikutuksia havaittavissa, ainoastaan kymmenet radiokanavat päässäni ovat vaimentuneet, nyt niin on enää pari. Oikeastaan, nyt kun tarkemmin ajattelen, aloitekykykin on hieman kohentunut. Ennen ei ole toiminut kaikkien perheenäitien vie mennessäs, tuo tullessas - siivousmetodi, mutta nykyään ihan sujuvasti nappailen tavaroita kulkeissani ja laittelen paikoilleen.

Olen ottanut nyt viikon 80 mg:ista kapselia ja yllättäen siirtyminen 25:stä isompaan vähensi sivuvaikutuksia. Pumppu takoo edelleen liian vauhdikkaasti mutta olo ei ole enää ihan niin paha. Yritin muutaman kerran ottaa lääkkeen illalla aamun sijaan, koska pari tuntia lääkkeidenoton jälkeen tuli todella paha olo. Muuten toimi  hyvin, mutta nukkuminen meni ihan pyörimiseksi. Olen seurannut untani sekä Sleep Bot - appilla että Polar Loopilla, ja voi jukra mitä syheröä mun yöt on. Parina yönä Loop ei ole edes tunnistanut minun nukkuneen. Harmi kun noina öinä ei ollut Sleep Bot käytössä. Eilen jätin iltalääkkeen ottamatta ja siirsin sen taas aamuun, ja kas vain kun oli heti parempi yö. Päivällä tosin sitten jälleen huimasi ja oli paha olo. Annan lääkkeelle vielä muutaman viikon armonaikaa, mutta jos sittenkään ei ala olo paranemaan saa tämä kokeilu loppua. Ja taidan jättää muutenkin nämä lääkekokeilut tähän jos Strattera ei osoittaudu hyväksi.

PS. Pääsin sinne hakemaani koulutukseen! En muista olenko maininnut asiasta aikaisemmin, mutta nyt se on virallista. Ja työtkin alkavat syksyllä, soppari on  tosin edelleen kirjoittamatta mutta se ei vaikuta asiaan. Nyt täytyy nauttia tästä kestästä täysillä, kun on viimeinen koko kesän loma.

torstai 30. huhtikuuta 2015

Hauskaa vappua!

Se ois vappuaatto. Mies on töissä, isoin likka koulussa ja pienet päiväkodissa. Kävin taistelemassa tieni läpi hypermarmetin ja sain kun sainkin ostettua vadelmamunkkeja, karkkeja ja salaattitarpeita. Melkoinen määrä vanhuksia ja kotiäitejä lapsineen liikenteessä, vaikka luulin että aamupäivästä olisi ollut vielä rauhallista.

Koko vappuviikonlopuksi on luvattu sadetta, joten taitaa tulla ihan vain kotivappu. Juodaan simaa, syödään munkkeja ja muita herkkuja. Ja puhallellaan ilmapalloja. Isoin likka menee kaverilleen yöksi joten ollaan sitten neljästään huomiseen. Luultavasti muu perhe pelaa Minecraftia ja mä luen.

Lääkkeen aloituksesta on nyt vähän toista viikkoa. Sivareita on tullut aika vähän; päätä särkee välillä, lievää kuvotusta on aamuisin ja pulssi on ollut aika rivakka. Olen joutunut jättämään treenejä väliin kun en ole 120 lepopulssilla  uskaltanut lähteä kahvakuulailemaan tai body sculptingiin. Nyt vaikuttaisi siltä että syke alkaa hieman raihoittua, eli kroppa taitaa tottua tähän 25 mg annokseen. Saa nähdä mitä tapahtuu kun nostan annosta 50 mg:an ensi keskiviikkona. Toivottavasti pumppu ei räjähdä. No, jää nähtäväksi. Mitään erityisiä positiivisia vaikutuksia en ole vielä havainnut, perä ei irtoa penkistä yhtään aikaisempaa helmpommin, mikä on pieni pettymys. Tosin tämä lääke alkaa kunnolla vaikuttaa vasta useamman viikon kuluttua, joten ei auta kuin kärsivällisesti odottaa. Ja minullahan sitä kärsivällisyyttä riittää. Not.





keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Stratteraa

Syynissä käyty. Ihanainen tohtorini oli sitä mieltä että tällä kertaa kokeilemme Stratteraa. Kotona ollessahan pärjäilen ihan kohtalaisesti ilman lääkettä, mutta nyt kävi niin että sain sekä työ- että opiskelupaikan. Molemmat alkavat syksyllä, ja sitä varten on oltava huomattavasti skarpimpi ja aikaansaavampi  kuin nyt.

Sain reseptin jo viime torstaina, mutta lääkkeen vasta eilen. Sitähän ei tietenkään ollut pikkuapteekkimme varastossa, vaan joutuivat tilaamaan tukusta. Ymmärrettävää toki, en valita. Harmitti vain kun olisin halunnut aloittaa lääkkeen viikonloppuna niin ei olisi ollut lasten kuskaamisia ja mies olisi ollut kotona pitämällä mua vähän silmällä. Toivottavasti ei nyt kuitenkaan tule mitään pahempia sivareita että saan lapset päiväkodista kotiin kunnialla.

Onpas muuten ollut aika lääkepainotteista viime aikoina. Pitää yrittää jotain muutakin saada näpyteltyä. On vain viime aikoina jääneet aika vähälle huomiolle nämä blogini kun en vain ole saanut aikaiseksi. Mutta jospa se tästä. Aurinko paistaa, kestä tulee ja sen myötä toivottavasti vähän lisää energiaakin.

lauantai 21. maaliskuuta 2015

Medikinetiä nassuun

Olisi taas aika käydä vuotuisessa syynäyksessä ADHD-lääkärini luona. Pari viikkoa sitten tajusin että enpäs ole kertaakaan kokeillut hänen minulle määräämää pitkävaikutteistempaa Medikinetiä. Ryntäsin siis heti rahapäivänä apteekkiin ja aloitin. Tämä oli siis eilen. Otin ensimmäisen eilen, toisen tänä aamuna. Iloinen yllätys on, että minkään sortin sivareita ei näy ei kuulu. Ei tosin kyllä mitään positiivisia vaikutuksiakaan. Pakkauksen kilon painoisen ohjenivaskan mukaan menee n. kk että vaikutus alkaa näkyä, mutta kai nyt jotain pitäisi jo tuntua? No, jatkan syömistä ja tunnustan lääkärilleni kiltisti että olen vasta aloittanut. Varmaan jossain vaiheessa sitten nostetaan annostusta tästä 10mg:sta.

Oli muuten mielenkiintoinen rupattelu farmaseutin kanssa tiskillä. Lääkemääräyksessa seisoo 10 mg 1-3 kertaa päivässä. Farmaseutti ohjeistaa ottamaan aamulla, päivällä ja illalla. Illalla!?!?! Stimulantin?!?!? Pidin sitten ystävällisen pienen luennon adhd-lääkkeistä. Farmaseutti totesi että hyvä kun asiakas on näin valveutunut. Joopa, mutta mitäs jos joku vähemmän valveutunut olisi ollut lääkkeenhaussa? Ja miten on sen tietämyksen laita sitten muiden lääkkeiden kanssa?